Trivia Game: 13 Ecommerce Firsts

Happy New Year! To kick off 2013 with some lighthearted fun, test your knowledge (or guessing luck) with our Ecommerce Firsts Quiz. (No Googling!)

1. What brand claimed the first online home shopping transaction?

A) Dell
B) Tesco
C) Pizza Hut
D) Amazon

2. What item was the first to sell on eBay?

A) Pez dispenser
B) Star Wars figurine
C) Laser pointer
D) Michael Jackson’s BAD album

3. What online retailer claimed the first in-Facebook sale?

A) Victoria’s Secret
B) 1-800-Flowers
C) Amazon
D) The Gap

4. What of the following was not one of the first 30 tweets ever to be tweeted on Twitter?

A) just setting up my twttr
B) typing my first message
C) wishing I had another sammich
D) inviting my mom

5. What was Amazon’s first sale?

A) the Hitchiker’s Guide to the Galaxy
B) A History of Philosophy, Vol. 1: Greece and Rome From the Pre-Socratics to Plotinus
C) Fluid Concepts and Creative Analogies: Computer Models of the Fundamental Mechanisms of Thought
D) Science of Animal Husbandry (6th Edition)

6. What was the first paid search network called?

A) Goto.com
B) Omniture
C) Double Click
D) Overture

7. Which retailer claims to have developed the first in-store GPS enabled iPhone app?

A) Best Buy
B) Target
C) Macy’s
D) Tesco

8. Which is the first UK fashion online retailer to launch an iPhone app in 2009?

A) ASOS.com
B) Marks and Spencer
C) Oasis
D) Ted Baker

9. What was Groupon’s first deal?

A) Half-off Pizza
B) Half-off Sushi
C) Half-off Dinner
D) 75% off Dessert

10. What was the first commercial web analytics tool?

A) Hitwise
B) Urchin
C) Websidestory
D) Webtrends

11. Michael Aldrich is credited with inventing “online shopping” in what year?

A) 1979
B) 1982
C) 1993
D) 1997

12. Which magazine publisher was first to agree to Apple’s digital subscription plan for iPad?

A) National Geographic
B) Popular Science
C) Time
D) Entertainment Weekly

13. Which online retailer was first to offer free return shipping?

A) ASOS
B) Amazon
C) Zappos
D) Best Buy

ANSWERS:

1B 2C 3B 4D 5C 6A 7C 8C 9A 10D 11A 12B 13C

Tweet your score!

I got 13/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 12/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 11/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 10/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 9/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 8/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 7/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 6/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 5/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 4/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 3/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 2/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 1/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score

I got 0/13 correct in the Ecommerce Firsts Quiz! Tweet your score


Related Articles

2 Responses to “Trivia Game: 13 Ecommerce Firsts”

  1. Excellent idea Linda – great quiz….

  2. This quiz reminds me of a board game called Logo, only that the questions in the board game are considerably easier (and more about brands in general than eCommerce).

Leave a Reply

© 2014 Get Elastic Ecommerce Blog. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS